Закриват Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Благоевград

ДДЛРГ "Св. Николай Мирликийски - Чудотворец" - Благоевград, снимка: Община Благоевград, архив

На предстоящата редовна сесия в петък, общинските съветници от Благоевград ще гласуват отпускане на еднократна финансова помощ за свои съгражданин.

Предвидено е отпускането на сумата от 4 000 лева в помощ на Станислав Чаушки, който пострада сериозно в следствие на жестокия побой нанесен му в нощта на 16 срещу 17 юни. Наред с благотворителната кампания в помощ на 23-годишния Станислав, в която Община Благоевград взе активно участие, сега местните парламентаристи отпускат и еднократна финансова помощ за да подпомогне семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.

Общинските съветници ще гласуват предложение относно удостояване със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ на Мая Нешкова за принос в развитието на съвременната българска музика и култура и популяризирането на Благоевград, по повод 60 годишния ѝ юбилей.

В дневния ред на предстоящата сесия е включено и предложение за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликлийски“ за деца на възраст от 7 г. до 18-20 г. в Благоевград, считано от 01.01.2018 г.

Към момента в дома има едно дете настанено на постоянна грижа, осем деца на седмична грижа и четири деца на дневен престой. За всички тях текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома ще бъде преобразувана в център за друг тип социални услуги за деца с увреждания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK