Увеличават заплатите на военнослужещите от следващата година

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще има увеличение на заплатите на военнослужещите от 1 януари следващата година.

„По-добро увеличение на заплатите ще получат именно онези части, които действително са на терен, полагат повече усилия и службата им е по трудна. Това означава войници, сержанти, младши офицерски състав и бойните поделения“, заяви Каракачанов.

Той коментира и скандалът „Грипен“.

„Спорове и скандали за съжаление винаги е имало, когато става въпрос за милиарди, с които трябва да се превъоръжава армията, но мога да ви уверя, че този път, при закупуването на тези самолети, няма да има игричките и тарикатлъците като при закупуването на предишните, защото това, което се е случило е позор – предишното закупуване на бойна техника.

Вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили и ще видите, че по наше желание са завишавани цените с десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява“, допълни още той!

 

 

 

КОМЕНТАРИ

ехил12:05 - 01.10.2017
Отново празни словоизлияния !!! Кои са предишните ? Извънземни лиса ? И мат ли си имена ? Тежко и горко ти ,простий народе !!!
Код за сигурност, въведете кода 2xf