Росен Георгиев: Притеснен съм от липсата на адекватни мерки в Благоевград

Според него РЗИ трябва да се намеси и да задължи кмета да затегне мерките

Бившият кмет на село Дъбрава Росен Георгиев, който бе и кандидат за кмет на община Благоевград от НФСБ, излезе към благоевградчани и местните медии с отворено писмо.

"Позволявам си да напиша това отворено писмо в условията на криза и извънредно положение, тъй като съм изключително притеснен от липсата на адекватни мерки от страна на кмета на община Благоевград. В последните няколко дни алармирам в страницата си във фейсбук за пропуски и сериозно закъснение във въвеждането на мерки за недопускане на разпространението на COVID 19 на територията на общината", заявява Росен Георгиев в писмото си.

Според него т. 6 от заповедта на министъра на здравеопазването по отношение на противоепидемичните мерки срещу коронавируса не се спазва, служителите на общината и на общинските фирми не са предпазени по никакъв начин, няма организиран филтър на входовете на сградата на общинска администрация, организират се срещи и пресконференции без елементарни предпазни средства и спазване на препоръките на Националния кризисен щаб. Масово служителите по чистотата са без предпазни средства, те също са в най-рисковата група.

"В тази извънредна ситуация не са осигурени предпазни средства и дезинфектанти за кметовете на кметства и кметските наместници, аз мисля, че те би трябвало да получат и ваучери за гориво, поне за времето на въведеното извънредно положение, тъй като ще се налага все по-често да доставят храна и лекарства на преобладаващо застаряващото население в малките населени места и да изпълняват правомощията си по закона за МВР, недопускайки струпването на големи групи хора на територията на селата", гласи още коменатарът на общинския лидер на НФСБ в Благоевград.

Той изразява надежда в тази ситуация Регионалната здравна инспекция да реагира строго и да задължи градоначалника да затегне предприетите мерки, както направи със затварянето на кооперативния пазар.

"Бъдете здрави и не забравяйте, че превенцията е най-добрата защита!", гласи още обръщението на Росен Георгиев към жителите на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK