Андон Тодоров - единствен кандидат за председател на Общинския съвет в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Ще си изберат ли този път съветниците шеф?

Необичайно започна днешното заседание на Общинския съвет в Благоевград - последно преди коледните празници.

За начало бе отказано изказване на гражданин, каквото имаше на предишната сесия, а след това бе подложено на гласуване кой да води заседанието.

За пъви път Христо Ковачки имаше конкуренция. Предложена за неговото място бе Албина Анева от ПП "МИР".

По волята на парламентаристите обаче Ковачки отново притопли стола си, на който седи от началото на мандата на новоизбрания Общински съвет.

Другата изненада днес бе единствената кандидатура, предложена за поста председател. Това е Андон Тодоров от Партия на зелените, който при гласуванията на първите заседания бе събрал най-голяма подкрепа.

Тодоров изложи вижданията си като кандидат за председателското място. След него на трибуната излезе Радослав Тасков - председателят на Общинския съвет в предния мандат. Той намери за обидно изказването на Николай Кутанов от миналата сесия, когато протестърът нахока съветниците: "Вие сте срам за Благоевград".

Тасков допълни, че изборът на председател не е належащ и ролята му е по-скоро представителна.

Последно изказване преди гласуването направи Кирил Илиев от ГЕРБ, който препоръча на кмета Румен Томов да благодари на премиера Бойко Бориков за това, че е отпуснал средства на последния Министерски съвет за Благоевградска област. 

Думите му обаче предизвикаха бурни негативни реакции в залата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK