4 000 неврокопчани скандираха „Без ток ще стоим, но няма да платим!”

снимки: infomreja.bg

С всеки пореден протест все повече жители на Гоце Делчев се присъединяват към народното недоволство, което ескалира против високите сметки за ток. Над 4 000 протестиращи днес се лишиха от неделната си почивка и излязоха по площадите в Гоце Делчев, за да протестират отново срещу скъпия ток и да припомнят на монополистите, че е дошло време да си тръгнат от България, а на управляващите – да прекратят убийствените договори с монополистите.

Днешният протест в Гоце Делчев започна с едноминутно мълчание в памет на  незабравимия български актьор Тодор Колев, пред чието име и талант преклониха глави хилядите неврокопчани.

За съжаление и на този протест не се появи така наречената интелигенция на Гоце Делчев – доктори, учители, бизнесмени, директори и управители на частни и държавни предприятия.

Въпреки липсата на подкрепа от тяхна страна, гласът на народа се извиси още по-високо и хората за пореден път заявиха, че няма да платят сметките за ток, макар и дадената им от ЧЕЗ възможност за разсрочени плащания, докато управляващите не разсекретят и прекратят договорите с монополистите, докато не бъде сменен целият състав ДКЕВР , както и докато не започнат да получават фактури с реално консумирана електроенергия.

Отново хората скандираха „Без ток ще стоим, но сметки няма да платим!”„Национализация!“„”Оставка!“, „Боклуци!“, „Мафия!“. Дори и децата на Гоце Делчев на днешния протест викаха с пълни гърла „Оставка!“ и „Мафия!“.

От трибуната организаторката Мая Илиева и многото оратори поискаха съд за виновните и осветяване на фирмите, които са получили лицензи от уволнения председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев, този, с който той е сключвал договори и кои политици стоят зад тях.

Дългото шествие, предвождано от националния трибагреник и младежи със запалени факли, от площад „Гоце Делчев” премина през центъра на града, за да достигне крайната си точка - площад „Македония“.

По пътя към площада организаторите успяха да тушират и опити на протестиращи граждани да насочат потока от хора към офиса на ЧЕЗ на ул. „Христо Ботев“ и към затваряне на пътни артерии. „Уморихме се, но ще продължим, докато не видим реални резултати“, категорична бе Мая Илиева.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ани23:07 - 17.02.2013
Не трябва да спираме!!! Следващия протест 8 000 човека.
Гражданин22:19 - 17.02.2013
Трябва да изметем и чез и технит защитници от правителството!
ТОНИ22:08 - 17.02.2013
Само така!
gi22:05 - 17.02.2013
samo taka narode 6e opravite taq skapana balgariq

FACEBOOK