Стартира Международен турнир по ускорен шах в Перник

Снимки: Община Перник

Турнирът продължава и утре, а участие в него ще вземат 120 шахматисти

Днес бе даден старт на първото издание на Международния турнир по ускорен шах, който се провежда в Перник. “Перник се слави с големи имена в шахмата и има изградени традиции в този спорт. За нас е чест да сме домакини на събитие от подобна величина и ще работим за неговото надграждане и утвърждаване”, каза при откриването на турнира кметът Станислав Владимиров.
 
Събитието се провежда със съдействието на Община Перник и народните представители Васил Антонов и Любомир Бонев. Турнирът продължава и утре, а участие в него ще вземат 120 шахматисти, сред които четирима гросмайстори и трима международни майстори. Състезатели, представляващи 6 федерации, ще вземат участие в надпреварата. Най-малкият участник е роден през 2015 година, а най-възрастният - през 1925 година.
 
Сред имената на шахматистите се открояват Кирил Георгиев – неколкократен шампион на България, понастоящем играещ за Северна Македония, Радослав Димитров и настоящият шампион на България Мартин Петров. На турнира в Перник ще участва и една от легендите на българския шахмат – гросмайстор Евгени Ерменков, както и гросмайстор Владимир Димитров. Участие ще вземе изгряващата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK