Дилов: Чакаме отговор от ИТН, нека не се отива към избори

Снимка: БГНЕС

Според него Борисов ще се върне по някакъв начин в политиката

Много хора се радват, че се е завърнал парламентаризмът, да, завърна се. По-добре хората да се бият в парламента, отколкото по улицата - той за това е създаден. Има много новобранци, но бързо ще се научат. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС и номиниран за министър на туризма Любен Дилов.

Той беше категоричен, че преговорите за правителството ще бъдат официални и няма да има нищо задкулисно. "Очакваме официално отговор от "Има такъв народ", логично е да има официално запитване и официално отговаряне", допълни Дилов.

"Протакането, бавенето, евентуално отиване на нови избори не е никак добро за зрителите. Дори да се знае, че отговорът ще е не, ние сме длъжни да направим запитването, съветвам и другите да го направят", каза Дилов. И посъветва г-н Трифонов, ако ГЕРБ не могат да съставят кабинет, той да състави собствен, за да не се отива веднага на избори.

Дилов цитира Борисов, че при това мнозинство от 160 и нагоре депутати да не се направи кабинет означава, че някой се страхува от нещо, като не може да формулира даже от какво се страхува.

"Може би, ако направят кабинет, се страхуват, че после не могат да го разпуснат навреме, за да бъдат президентските избори и парламентарните 2 в 1, което е мечтата на кандидат президента Радев. Вън от съмнение е, това за него би било много изгодно", заяви Любен Дилов.

Ако не получат съгласие, ще върнат мандата за съставяне на правителство, каза депутатът от ГЕРБ-СДС: "Зависи от това ще има ли разговори с "Има такъв народ" или няма да има".

На въпрос за явяването на Борисов в Народното събрание и подадената по пощата оставка на правителството, Дилов посочи, че всички правителства преди това по този начин са подавали оставката.

Вероятното изслушване на Борисов в парламента относно Плана за възстановяване и устойчивост, Любен Дилов коментира така.

"Този план от почти половин година е общодостъпен, бил е изпратен вицепремиер, който го е съставил, да дава обяснения. Очевидно г-н Борисов е викан там за шоу. Не виждам да го е страх - поне по действията му. В момента се опитват да правят конвент в парламента - българската дума за конвент в някакъв смисъл може да бъде преведена като Народен съд. Това е смешно - вие имате над 160 депутати, направете си правителство, разследвайте, дайте го на прокурор, влезте още утре в Министерски съвет. Защо да го викаме и да правим панаир?", каза още Любен Дилов и допълни, че Борисов ще се върне по някакъв начин в политиката. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK