38-годишен падна от втория етаж, бягайки от майстори

снимка: infomreja.bg, архив

38-годишен оцеля, само с разкъсна рана на главата е, след като се спусна по чаршаф и падна от втория етаж, бягайки от майстори, съобщи БГНЕС. Комичният инцидент станал малко след полунощ на стръмната улица „Дъбравска” над градския стадион в Благоевград. Бригада майстори на софийска фирма от няколко дни монтирали ново кухненско обзавеждане в дома на Георги М.

Снощи, след като работели до късно, а Георги пресушил с приятел бутилка ракия, майсторите му казали че си тръгват. Георги на градус обаче се запънал и им казал, че няма да ги пусне, защото им останало съвсем малко работа. За да е сигурен, че няма да си тръгнат, защото вече им бил платил по негови думи, близо 3 000 лв, Георги врътнал ключа на една от ремонтираните стаи.

„Ще спите тук, но искам да си свършите работа, отсякъл домакина. Майсторите обаче не се съгласили с постановената им от домакина мярка „домашен арест” и звъннали на полицията. Пияния Георги решил да бяга, както от майсторите, така и от полицията. На пияна глава, вместо да излезе през вратата, решил за по-сигурно да се спусне през терасата. Взел два чаршафа, завързал ги един за друг, застопорил горния им край на крилото на прозореца и започнал да се спуска като алпинист. За беля чаршафите се развързали и Георги полетял от 4 метра.

Минал като торпила през асмата и тупнал на върху бетонни парчета от стръмната страна на къщата му. С линейка пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Благоевград. След направените му рентгенови снимки е установено, че беглецът от собствения си дом няма счупване на черепа. При преминаването през асмата парче тел или желязо е разкъсало задната част на главата в областа на тила. Разкъсната рана под която се виждала костта на главата е зашита.

След като изтрезня, към 6.30 тази сутрин Георги си тръгна по живо, по здраво към дома. Без обувки, защото тръгнал да се спуска по чаршафа по чорапи, за да не го усетят майсторите. „Само един метър ми оставаше, ама пусти плат, не издържа”, разказваше с охота за подвига си Георги. И понеже нямаше пари за такси, си тръгна тихо-тихо по чорапи и с огромна лепенка на тила. „Ще кажа, че съм бил на дискотека и някой в навалицата ме е настъпил по обувките”, каза за довиждане на дежурния персонал пишман-алпиниста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK