Глобиха Дупница и Бобошево заради нерегламентирани сметища

Снимка: Infomreja.bg

На 75 кметове са издадени наказателни постановления на обща стойност 243 300 лв.

Във връзка с актуалната тема, свързана със справянето с проблема с нерегламентираните сметища, МОСВ предоставя обобщена информация за осъществения през 2020 г. контрол от 15-те РИОСВ на кметове на общини по изпълнение на задълженията им, произтичащи от Закона за управление на отпадъците:

С цел предприемане на превантивни действия за недопускане на нерегламентирани замърсявания с отпадъци и за постигане на трайно и устойчиво изпълнение на задълженията на общинските власти, произтичащи от Закона за управление на отпадъците, през 2020 г. от всички РИОСВ с писма са дадени предписания на кметовете на всички (265) общини на територията на страната за предприемане на мерки за почистване и недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, включително и на речните легла и прилежащите им територии.

От инспекциите са организирани и извършени проверки на място по изпълнение на дадените предписания на територията на всички общини, като са извършени над 700 проверки в над 1800 населени места.

За констатирани замърсявания с отпадъци, на 75 кметове са издадени наказателни постановления (НП) на обща стойност 243 300 лв., като на някои от тях са издадени по повече от едно: Средец – 3 НП,  Сопот – 5 НП, Асеновград – 3 НП, Исперих – 2 НП, Цар Калоян – 2 НП, Силистра – 2 НП, Тутракан – 2 НП, Дупница – 3 НП, Бобошево – 2 НП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK