38 деца и трима учители с хранително натравяне се лекуват в МБАЛ - Разлог

снимки: infomreja.bg

38 деца се лекуват в многопрофилната болница в Разлог със симптоми на хранително натравяне. Рано тази сутрин и през деня те бяха хоспитализирани с повръщане, разстройство и коремни болки. В лечебното заведение са настанени и трима техни учители.

Инфекционистите и педиатрите от болницата не очакват увеличение на броя на пострадалите от групата на децата, тъй като е отминал периодът, през който биха могли да се появят нови случаи със същата симптоматика.

Състоянието на всички деца е стабилно и те се възстановяват под грижите на лекарите и медицинския персонал в разложката болница.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е информирана за случая и следи хода на лечението на децата. Тя изрази удовлетворение от бързата и адекватна реакция на здравните структури в Разлог и областта, в резултат на което децата са били по настанени по най-бърз начин в болницата, включително и с разкриване на допълнителни легла в други отделения.

Малчуганите са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-о СОУ в столицата, които са били на „зелено училище” в хотел „Бъндерица” в Банско.  В същия хотел е била настанена и друга група от 64 ученици от Стара Загора. Благодарение на своевременната намеса и оказаната медицинска помощ от пътуващия с тях училищен лекар, не се е наложило те да бъдат хоспитализирани. 

Според здравните инспектори от РЗИ-Благоевград, които са взели проби на място, най-вероятно става дума за натравяне след  прием на храна в ресторанта на хотела. Това обаче ще бъде потвърдено след като в понеделник станат ясни резултатите от взетите проби.

Здравните инспектори са категорични, че дотогава не може да се твърди със сигурност какъв е източникът на натравянето.


 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK