Започна приемът на децата в детските градини на община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Община Благоевград напомня графикът за прием

От 14 май /днес/ до 28 май на текущата година започват дейностите по осъществяване на прием на децата в детските градини на oбщина Благоевград за учебната 2020/2021 година - подаване на заявления за прием в детското заведение.
 
Община Благоевград напомня графикът за прием:
 
До 3 юни на текущата година - Попълване на протокол, утвърден от директора, с класираните заявления, отговарящи на изискванията за прием в детското заведение и представяне на същите за проверка с цел идентифициране на деца, приети в повече от едно детско заведение от Сектор ‘‘ Информационно и техническо обслужване ‘‘ при Община Благоевград.
 
До 8 юни на текущата година - Уведомяване на родителите за дублиран прием на деца в повече от едно детско заведение на територията на община чрез списък и/или телефонно обаждане.
 
До 12 юни - Изтегляне на документи, в случай, че детето не е прието.
 
До 17 юни на текущата година - Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на първи етап на класиране.
 
От 18 до 23 юни на текущата година - Записване на детето в предпочитаното детско заведение, за което е набрало минималния бал за класиране, чрез подаване на декларация по образец.
 
До 24 юни на текущата година - Обявяване на незаетите места след първи етап на класиране.
 
26 юни текущата година - Попълване на незаетите места след първи етап на класиране.
 
До 30 юни текущата година - Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на втори етап на класиране.
 
До 3 юли на текущата година - Попълване на незаетите или освободени места в групите на детското заведение.
 
От 31 август до 11 септември на текущата година - Децата, приети в първа възрастова група на детските градини постъпват в детското заведение.
 
От 31 август за постъпване в първи клас - Децата от детските градини се изписват от детското заведение.
 
Освободените места се обявяват на електронната страница на Община Благоевград (www.blgmun.com) и в детското заведение до 21 септември на текущата година.
 
Приемането на децата в яслените групи към детските градини и в детските градини се извършва целогодишно при наличието на свободни места.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax