Шофьор на ТИР спи в кабината на камиона си, за да не зарази близките си

Снимка: Нова тв

Изследвани са 99 души

99 пациенти са изследвани за коронавирус у нас в петък, всички проби са отрицателни. Това обяви на брифинг шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, който оглавява и Националния оперативен щаб.

Пробите са разпределени в Националната лаборатория – 66, останалите са във ВМА и Варна.

По думите му за днес са заложени 20 проби във Военномедицинска академия.

„Шест от тях са на пациенти, които вече са пролежали карантинния си период във ВМА. Ще трябва да получат втора отрицателна проба”, обясни Мутафчийски.

Данните, които изнесе, са, че в света има 102 000 регистрирани случая с коронавирус, смъртните са 3500 случая. В Сърбия е обявен първи случай вчера. В Италия има 4600 случая. В Германия и Франция вървят към 700 случая. Това са данни от 6 ч. тази сутрин. 

По думите му има много сигнали за неспазване на карантината от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации.

„Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик. Има и много екзотични случаи. Получихме информация за шофьор на тир, който спи вече 10 дни в кабината на камиона си пред вкъщи, за да не зарази близките си. Това ни направи силно впечатление. Има много впечатляващи случаи в нашата действителност и е необходимо да се спазват предписанията за домашната карантина“, допълни Митафчийски, цитиран от "Фокус". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK