37 състезатели мерят сили в последния кръг от Шампионата по планинско изкачване в Кюстендил

Снимки: СК "Диамо"

Този уикенд стартира последният кръг от Шампионата по планинско изкачване на България в Кюстендил. Силен списък със заявени участници беше разпространен днес от клуба организатор "ДИАМО".

Заявените участници са 37, които ще мерят сили на 5-километровото трасе в посока към курортната местност "Студен кладенец". Директор на събитието е автомобилният състезател Диана Стоянова.

Публиката ще се наслади на най-добрите дрифт пилоти от България, а именно Александър Язов, Максим Попов, Ангел Харизанов, Стефан Зашев и Стефан Цанков, като форлайфер в състезанието ще бъде Ива Русинова.

Планинско „Осогово” ще определи годишните шампиони и борбата във всички класове ще бъде изключително оспорвана. На старт ще застанат Любен Каменов, Христо Манолов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов, Даниел Живков и Йордан Тодоров, които ще направят страхотна битка за челно класиране.

Надпреварата се организира от Спортен клуб ДИАМО, Община Кюстендил, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.

„Цялата подготовка по организацията за старта на планинско „Осогово” вече е към своя край – заяви Диана Стоянова от ДИАМО – клубът, който организира състезанието. – Заявките на участниците вече са факт – 37 състезатели. Интересът към състезанието е много голям както от пилоти, така и от фенове, които искат да наблюдават битката край село Богослов.

Това ме радва и мотивира да се справим максимално добре с организацията. Както винаги имаше запитвания и от Гърция, но нашият старт съвпадна с кръг от техния шампионат, иначе участниците със сигурност щяха да надхвърлят 45. Нещо, което е различно от други години е, че между маншовете сме подготвили дрифт шоу от най-добрите в този бранш. Надявам се да се получи добро състезание и всички да бъдем удовлетворени, все пак е последният кръг от шампионата на България“.

Програма за планинско „ОСОГОВО” 2016:

СЪБОТА: Административен и технически преглед: 27 август 2016 от 08:30 ч. до 12:00 ч. - пл. "Велбъжд", Кюстендил

Официално откриване на състезанието: 27 август 2016 - 12:30 часа, пл. "Велбъжд".

Начало на официалната тренировка: 14:30 ч. – 3 манша

НЕДЕЛЯ: 10:00 ч. Старт на състезанието: 28 август 2016, 11:00 ч. – 2 манша

Награждаване: 28 август 2016 – 14:00 ч., място: на финала

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK