37 кюстендилски грации и куп отличия от тридневния международен турнир Купа "Феникс"

Снимки: Личен архив

Отлично представяне направиха състезателките на клуб "Велбъжд" – Кюстендил, по време на традиционния международен турнир по художествена гимнастика Купа "Феникс".

В тридневната надпревара в тренировъчната зала "Арена армеец" в столицата на килима своите композиции представиха над 600 гимнастички на различна възраст от 24 клуба от България, Австрия, Египет, Франция и Русия.

Клуб "Велбъжд" взе участие с 37 талантливи състезателки с треньори Валя Машова, Весела Николчова и Габриела Бурназка, които си оспорваха медалите в кат. Елит, А кат., както и В, Б и Ц категории.

В тези 3 категории участваха 20 деца от кюстендилската школа и завоюваха 10 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала.

В кат. Елит, Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Мишел Иванова демонстрираха класа и заслужено се окичиха с куп отличия.

Цвети се нареди втора в многобоя - род. 2007г., завоювайки първо място на лента и втори на въже и топка.

Сребро в многобоя завоюва и Мишел при род. 2005г. Тя грабна 2 златни отличия на топка и въже, и бронз на лента.

На трето място в многобоя завърши Нилана при род. 2007. Тя грабна първото място на лента, а на въже и бухалки се нареди трета.

В кат. А с по 3 златни медала се окичиха - Василена Йорданова 2008г, Даяна Димитрова 2005г и Йоанна Стоева 2004г.

Рая Сръндева зае 6 м на многобой и 3м. на топка, Ивайла Стоянова 2010г. спечели 2 шести места, на многобой и въже, а Светослава Георгиева 2009г. записа пето и шесто място, съответно на въже и обръч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK