Прокуратурата разследва случая с бития пиян шофьор от Сандански

Снимка: бТВ, стопкадър

Вчера в 16:03 ч., в Районната прокуратура в Сандански е постъпила жалба от Георги А., в която се твърди, че му е нанесен побой от полицейски органи при изпълнение на служебните им задължения. Към нея са били приложени медицински документи с резултати от извършени прегледи.

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс, водено под наблюдението на Районна прокуратура – Сандански.

В хода на разследването към настоящия момент е установено, че на 03.09.2018 г., около 23:55 ч., на ул. „Стефан Стамболов“, в района на заведението „Аджев хан“, в Сандански, се намирал дежурен автопатрул, където служители на РУ изпълнявали служебните си задължения. В този момент към тях се движел водачът Георги, на когото бил подаден сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Мъжът направил обратен завой, след което напуснал мястото. По думи на Георги пред камерата на бТВ, избягал, защото го било страх, че ще му отнемат книжката.

Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент водачът спрял автомобила, излязъл от него и побягнал, след което бил настигнат от полицейските служители и задържан. Георги разказва обаче, че бил свален на земята с ритници и налагане с палка от полицаите.Има и свидетели, видели побоя.

Георги е бил прегледан от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатирани били: контузия на главата, травматични увреждания и рани в областта на очите, дясното ухо, охлузвания на лявото коляно, болезненост в дясната част на гърба. В съвкупност уврежданията представляват временно разстройство на здравето неопасно за живота.

Междувременно Георги е бил изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата е била положителна - 1,86 промила, за което е било образувано бързо производство. Очакват се резултати от назначената химическа експертиза на кръвната проба на лицето.

Предстои мъжът да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления - управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно пречене на органите на властта да изпълняват служебните си задължения.

Разследването по случая продължава.

 

 

КОМЕНТАРИ

Полицейска Мафия20:53 - 05.09.2018
Полицията никога няма да промени комунистическия манталитет а уж сме европейци.В Европа полицая няма право да те пипа дори и да го напсуваш а тук е мафията на държавата и човек като види полицаи се насила от страх ебахти и държавата скапана.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK