ДГС – Дупница, с готовност да се включи в битката с коронавируса

Снимка: Infomreja.bg

10 доброволци се включват от село Бистрица

Цялата налична техника и служители на ДГС-Дупница, е готова да се включи при нужда, ако се усложни ситуацията с коронавируса. Това е гарантирал директорът на ДГС, Пламен Поюков в разговор с кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев.

"Приятно е винаги да чуеш, че можеш да разчиташ на цяла една организация, не само с човешка помощ, но и с техника. Аз им благодаря за тази готовност, защото общината не е никак малка, още повече, че има отдалечени села. На този етап Общината се справяме и се надявам, че ще продължим да се справяме, без да е нужна допълнителна помощ.

Още повече, че с дисциплината и самосъзнанието, което показват по-голямата част от жителите на общината, а надявам се и в България, много скоро тази криза ще приключи и ще започне оздравяването. От село Бистрица днес получих уведомление със списък от кмета Кирил Огненски за 10 жители, които са в готовност с всичко възможно да се включат като доброволци по всяко време за каквито и да било дейности по време на извънредните мерки. Отделно от това, имаме други 14 доброволци в Дупница, които също са заявили да помагат при нужда.

Спортни клубове от града също се обаждат и предлагат да бъдат като доброволци в помощ, ако е необходимо. Вярвам, че и други ще се включат в следващите дни. А когато положителното надделее над негативното, то тогава успехът е неминуем. Благодаря на всички за готовността, която имат, защото това говори много за характера на всеки един от тях. Но аз съм убеден, че няма да се стигне до техните услуги, защото българинът винаги е показвал, че когато трябва може да бъде отговорен и скоро тази лоша приказка ще свърши", коментира инж.Чимев.

"Поискахме от ЧЕЗ да направят пълна проверка на общинската болница относно захранването с електричество, както и на генератора. Немислимо е в тази обстановка да има проблеми. Буквално минути след молбата ни, проверката е вече в ход на място. Има ли пропуски, ще се отстраняват веднага", допълни инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK