36-и ден: Блокади на кръстовища в София, Пловдив и Варна

Снимка: БГНЕС

Пред Румънското посолство протестиращите вдигнаха нов палатков лагер

За 36-ти пореден ден на площад „Независимост“ в София се събраха недоволни срещу правителството и срещу главния прокурор. 

По-късно протестиращите се отправиха към "Орлов мост" и бул. "Ситняково" до Румънското посолство. Част от шествието тръгна по бул. "Цариградско шосе".

Пред Румънското посолство протестиращите вдигнаха нов палатков лагер, съобщава бТВ.

Един от водачите на протеста - Арман Бабикян, заяви, че палатковият лагер ще остане на пред Румънското посолство за 24 часа. Той е послание към премиера Бойко Борисов, че трябва да си подаде оставката. Ако не го направи - имат готовност да блокират и други ключови кръстовища в столицата.

Това става четвъртото блокирано кръстовище в столицата след тези пред Министерския съвет, при Ректората и на "Орлов мост". 

Блокадите остават в столицата. Градският транспорт е с променено разписание, което се качва на сайта на Столична община и Центъра за градска мобилност.

Пореден ден на протести и във Варна. Хората отново се събраха край палатковия лагер в района на общината, заради който трайно е блокирано възлово кръстовище.

Шествието премина по булевардите "Мария Луиза" и "Христо Ботев".

30-минутна блокада на Аспаруховия мост беше кулминацията на антиправителственият протест тази вечер.

Протестиращите спряха движението и по двете платна на моста. Демонстрацията премина спокойно и до напрежение не се стигна.

В града под тепетата отново излизат на протест. Хората се събират на площад "Съединение", организаторите са заявили затваряне на четири централни булеварда в града. 

Няколко автобуса на градския транспорт са с променен маршрут. Протестиращите се заканват, че отново ще има палатков лагер на кръстовището на "Чифте баня".

От площад "Съединение" протестиращите тръгнаха на шествие по Главната улица. След това скандираха "Оставка" пред сградата на полицията в града.

По-късно протестиращите блокираха кръстовището на Баня Старинна, а полицейският кордон там се отдръпна и хората седнаха на асфалта да си починат. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK