35-метрова елха ще краси Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Започна поставянето на коледната украса в Благоевград. Паралелно се украсява както центърът на града, така и кварталите. Поставят се традиционните разноцветни светлини по сградите на институциите и публичните учреждения, до дни пристига и 35-метрова елха, която ще стане символ на настъпващите коледно-новогодишни празници.

Тя ще бъде монтирана пред сградата на Община Благоевград чрез скрит механизъм, разположен под централния площад. За нейното поставяне е ангажиран кран, който да позиционира коледното дръвче на определеното за целта място. В момента коледна украса се поставя в кварталите „Грамада“ и „Струмско“, както и на възлови места в целия град. Кръговите кръстовища пред III ОУ „Димитър Талев“ и в началото на улица „14 полк“ също ще светнат коледно.

За предстоящите празници Община Благоевград разработва богата културна програма и запомнящи се изненади. Предвидено е чрез съществуващата звукова уредба в централна градска част да звучат празнични коледни мелодии и песни, които ще повишават настроението на благоевградчани. За запалването на тържествените светлини е планирана специална празнична церемония, а традиционният коледен базар в Благоевград тази година ще започне на 5 декември.

 

КОМЕНТАРИ

00716:04 - 21.11.2013
Камба, 30 метрови са вековните дървета в Парангалица. Сигурно ще намериш по високи от някъде? Може би внос? Или поредното изхвърляне
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK