35 км от Черна Места до Разлог пробяга Кръстю Панчев от Мосомище в защита на Пирин

Снимки: Личен архив

35 км за 3 часа и половина пробяга вчера по време на щафетния ултрамаратон в защита на Пирин бегачът от гоцеделчевското село Мосомище – Кръстю Панчев. Изключително труден ден се очерта пред Панчев, който замести участник от Разлог, отказал в последния момент. Така километрите му за пробега се удвоиха и бегачът измина трасето от 35 км от село Черно Места до Разлог.

„Пристигнахме по тъмно. Добре че ни конвоираше полицейски автомобил по дефилето, та се прибрахме невредими. Натоварването бе голямо и да си призная умората надделя“, коментира Кръстю, въпреки което заяви, че е доволен от участието си в маратона.

По първоначалните планове на организаторите, Панчев трябваше вчера да се включи в маратона и да пробяга разстоянието от 20 км от село Черна Места до Краище. Километрите му за пробег обаче станаха 35, след като Панчев реши да поеме и участъка до Разлог на отказалия се участник.

Както писа ИНФОМРЕЖА, щафетният ултрамаратон в защита на Пирин, „Run for Pirin“, преминава през Благоевградска област вчера и днес. Маршрутът за вчера бе от Велинград до Разлог, а днес – от Разлог до Дупница. Ултрамаратонът тръгна от Свиленград на 2. февруари и на 8. февруари ще финишира в София, включвайки се традиционния протест вечерта. Протест ще има и в Благоевград, както обикновено през мола от 18.30 ч.

„Имам зад гърба си много състезания по планинско бягане, участвал съм в маратоните в Пловдив, Стара Загора, Плевен и София. Обикновено се състезавам в дистанцията на полумаратона - 21 км, но на последното участие в софийския маратон пробягах класическата дистанция от 42,2 км за около 4 часа, а вчера 35 км за 3 часа и половина“, сподели за ИНФМРЕЖА Кръстю Панчев.

 

КОМЕНТАРИ

Ти да видиш06:57 - 13.02.2018
Не знам някой да напада Пирин, за да се обявяват някои в защита!??? И милиони хора бягат маратони годишно по 41,2 км, но никой не е трзгнал да си пуска статии! А де ти лукс да те ескортира полиция за такива индивидуални желания! Полиция плащана от джоба на данъкоплатеца!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK