Военните отново в действие в Смолянско

Снимка: Infomreja.bg

Военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк трети ден оказват помощ в разчистването на пътната инфраструктура в област Смолян.

Модулът за действие в зимни условия продължава да разчиства с роторен снегорин пътя Смолян – Пампорово – Пловдив от снегонавяванията.

Поради усложнените зимни условия още 30 военнослужещи от Алпийския полк в Смолян от 10.00 ч. се включиха по молба на областния управител в разчистването на пътя Смолян – Пампорово.  Ситуацията там е тежка не само заради обилния сняг, но и заради падналите дървета и камъни. Военнослужещите, под ръководството на командира на полка полковник Димитър Кацаров, ще разчистват пътя с една полева земекопна машина и ще оказват помощ на закъсали в снега автомобили.

Специализиран модул от Втора механизирана бригада в гр. Стара Загора в 7.30 ч. сутринта днес, 26 януари, напусна района на военното формирование, за да изпълни задачи по унищожаването на боеприпаси. Те са открити вчера в местността „Крайна варовита“ в землището на гр. Шипка, област Стара Загора. На място днес военнослужещите ще унищожат намерените 20 силно корозирали 122-мм артилерийски снаряди, от които 17 са с взриватели. Районът се охранява от служители на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK