Военните разчистват пътищата в Плевенско

Снимка: Infomreja.bg

Военнослужещи и техника от 55-и инженерен полк трети ден продължават да оказват помощ на населението в област Плевен в усложнената зимна обстановка.

След искане на областния управител на област Плевен и по разпореждане на командира на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, днес те ще разчистват пътни участъци между селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол. В снежните преспи там има закъсала снегопочистваща техника и автомобили.

Снощи, след обявеното частично бедствено положение на територията на Община Белене, военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55-и инженерен полк, под ръководството на капитан Николай Йорданов, в продължение на 5 часа разчистваха пътни участъци от снежни преспи и снегонавявания.

Спасен бе бедстващ човек в местността Хидротехнически комплекс в северозападните покрайнини на град Белене.

Разчистени бяха пътни участъци по маршрута помпена станция за питейна вода на град Белене в местността Хисарлъка и местност Хидротехнически комплекс, както и общински път до село Кулина вода.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK