35-ият български военен контингент започна мисията си в Афганистан

Снимки: МО

На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 35-ият български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“.

Командирите на 34-ия и 35-ия български военни контингенти - полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин, подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията.

Бригаден генерал Джон Латроп - командир на Командването за обучение, подпомагане и съветване „Юг”, връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” и им благодари за достойната служба. На церемонията присъстваха военнослужещи от коалиционни страни-партньори.

В състава на 35-ия български военен контингент са включени национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО.

Българските военнослужещи изпълняват задачи, свързани основно с организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с обучение, съветване и  методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...