Прокуратурата задържа 61-годишен мъж, пребил до смърт жена си

Снимка: novini.bg

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 61-годишния Борислав В. Той е обвинен за това, че е причинил по непредпазливост смъртта на 38-годишната А. Т. вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Тя се изразява в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

На 12 януари 2018 г. в гр. Хасково след възникнал битов скандал, който преминал във физическа саморазправа, обвиняемият нанесъл побой над пострадалата. Вследствие на пострадалата била причинена тежка телесна повреда. Нанесеното й увреждане било несъвместимо с живота и довело до летален за жертвата изход. На 14. януари 2018 г. обвиняемият подал сигнал за настъпилата смърт на А.Т.. След констатиране на смъртта на А.Т. по случая е било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са и свидетели. По случая е била назначена и съдебномедицинска експертиза. Обвиняемият Борислав В. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа.

След привличането му в качеството на обвиняем на 15. януари 2018 г. е постановено задържането за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Борислав В. 



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK