337 поети с 1011 стихотворения ще участват в Националния литературен конкурс “Биньо Иванов” 2017

Снимка: Читалище "Братство"

Изтече крайният срок за участие в eдинадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” - Кюстендил, 2017, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”- Кюстендил.

Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на град Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 337 поети с 1011 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Константин Еленков - литературен критик, поетесата Анжела Димчева, Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели и кюстендилските поети, Благой Ранов и Методи Джонев.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май. Официалното награждаване ще бъде на 29 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869”, зала „Велики учители”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK