33-метровият кръст над Благоевград бе озарен от многоцветни светлини за Възкресение Христово

Снимки: Община Благоевград

33-метровият кръст над Благоевград бе озарен от многоцветни светлини в нощта на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово. За празничното настроение на жители и гости на града, от храм „Въведение Богородично“ прозвуча и света литургия, която се чуваше в целия град.

Свещенослужителите поздравиха хилядите хора в храма и извън него, а песнопенията им завършиха тайнстово на светия ден. Ръководството на Община Благоевград за поредна година поднася комплимент към жителите и гостите на Благоевград като им припомня колко важни са вярата, сплотеността и споделянето.

Програмата започна в полунощ, след като от благоевградския храм се разнесе поздрава на всички православни християни – „Христос Воскресе”. Символът на вярата в Благоевград, който се издига в мемориалния комплекс „Памет и вяра”, бе озарен от стотици разноцветни снопове лъчи.

Те се обединяваха, преливаха и можеха да се видят от всяка точка на града. Празничният момент е с пожелание към благоевградчани и гости на града за здраве, вяра, смирение, светлина и мир!

Христос Воскресе!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK