Проверяват полицаите заради избягалия арестант, обявен е за издирване

Снимка: Infomreja.bg

Обявен за издирване е 18-годишният Симеон Симеонов, който избяга от МБАЛ-Благоевград, докато бил арестуван и преглеждан от лекар.

В момента на територията на града се провежда специализирана полицейска операция. Ангажирани са доста сили и средства. В Областната дирекция е назначена вътрешна проверка за това как се е стигнало до този инцидент.

По наши данни един от полицаите е бил на входа на спешния център, а другия е тръгнал с него в посока тоалетната.

Младежът е побягнал пред погледа на полицая, който го охранявал.

Напарвани са разпити на родителите, близки и приятели.

Лицето в момента е със статут, че е избягало по задържане.

Това обяви Димитър Кръстев – зам.-директор на ОДМВР-Благоевград, и началник на отдел „Криминална полиция“.

Кръстев обясни хронологията на ареста на младежа.

На 1.11. около 5,10 ч. автопартул към Първо районно управление на ул. „Христо Татарчев“ в централната градска част, забелязва лице със съмнително поведение, което върви пеша.

Спира лицето за проверка и установява неговата самоличност. При справка в системата на МВР се установява, че лицето е криминално проявено за извършени от него престъпления – кражби, увреждане, притежание на наркотици. Младежът има общо 5 криминални прояви до момента.

Полицаите да извършват допълнителна проверка на лицето – личен обиск. В него откриват малко количество канабис – около 0,6 гр.

Това налага веднага да бъде задържано и да бъде доведено в Първо РУ. В Първо РУ започва досъдебно производство за притежание на наркотично вещество. Уведомена е по надлежни ред Районната прокуратура в Благоевград. Оформени са му документите за задържане. След като документите са оформени следва медицински преглед, каза Кръстев.

Изискването е да бъде прегледан в ЦСМП към МБАЛ-Благоевград. Конвоиран е до там. Във входа на прегледа по молба на дежурния лекар белезниците у са били свалени, за да може да бъде извършен по-обстоен преглед. Устното заключение на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано и по-точно да бъде продължено неговото задържане тъй като има здравословни проблеми, които обаче не са сериозни.

Докато тече прегледа лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да отиде тоалетната. При придвижването от кабинета до тоалетната Симеон побягва вътре в спешния център като влиза в отключено помещение на лекарски кабинет с отворен прозорец и през прозореца скача. Пред погледа на полицая.

Колегите веднага уведомяват дежурния. Предприети са заградителни мероприятия. Към момента същия не е установен и задържан. Незабавно е обявен за издирване.

Ако не беше избягал работата по досъдебното производство щеше да продължи и лицето щеше да бъде освободено след констатацията на лекарите, допълни Кръстев.

Според източници на ИНФОМРЕЖА, момчето живее с майка си в квартал „Еленово“. Родителите му са разделени. Имал проблемно детство. Баща му - Иван Симеонов, е учител по география в Седмо ОУ.

Както ИНФОМРЕЖА писа по-рано, полицейски патрул дежури около блок 55 и 95 в благоегврадския квартал.

 

КОМЕНТАРИ

МУСТАФА ДАРГУТЕВ15:28 - 10.02.2022
ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД ДИМИТЪР КРЪСТЕВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ БОКЛУК ИЗМАМНИК Е
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK