2 100 лева глоба и 2 години без книжка за пиян водач от Ново Лески, отказал да даде проба за алкохол след ПТП

Снимка: Infomreja.bg, архив

Едно от най-тежките си наказания спрямо водачи на МПС присъди преди дни Районният съд в Гоце Делчев - глоба от 2 100 лева, лишаване от правоуправление за 2 години и отнемане на 12 контролни точки, на Г. И. В. от хаджидимовското село Ново Рески. 

На 30 юли 2016 г. около 21:40 часа е по бетонов път от местността "Топлика" в посока гоцеделчевското село Мосомище Г. В. управлявал лекия си автомобил „Фиат Мареа“ с несъобразена скорост, поради което изгубил контрол и се блъснал в циментов парапет на мост. 

На местопроизшествието незабавно пристигнал полицейски патрул, който заварил водача на шофьорското място в автомобила видимо пиян след изпит литър мастика според свидетелски показания, а пред униформените заявил, че е седнал зад волана не да шофира, а да прекара нощта в автомобила си.

Сагата продължила с отказ на отправената покана на полицейския патрул към Г. В. да бъде тестван за алкохол с техническо средство дрегер, след което последвал и отказ да даде кръвна проба за изследване.

С наложеното строго наказание Районният съд в Гоце Делчев на практика потвърди атакуваното от Г. В. наказателно постановление, издадено от директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев, с иск то да бъде отменено като неправомерно.

Решението на магистратите подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK