Крадец рецидивист се върна при жертвата си, за да я убие

Снимка: бТВ

Минути преди 15 часа вчера е получен сигнал от кмета на с. Враняк, община Бяла Слатина, за открит мъртъв в дома 82-годишен жител на селото.

Към мястото е насочен полицейски екип от РУ-Бяла Слатина, и от РУ-Враца по данни на МВР.

При първоначалния оглед е установена рана на главата на възрастния мъж. След бързи издирвателни действия е задържан извършителят – 39-годишен мъж от същото село, съсед на убития. Той е задържан в РУ-Бяла Слатина.

В процеса на първоначалните процесуални действия е изяснено, че до убийството се е стигнало след употреба на алкохол и възникнал спор на битова основа.

По случая е образувано досъдебно производство.

24 часа по-късно е установено, че убиецът Николай е лежал в затвора за кражба на 1000 лв. от дома на убития Димитър Маринов, съобщава бТВ.

„Казват ми, че са го пуснали тук по коледните празници, явно напил се е и решил да си отмъсти”, разказа внукът на убития.

Мъжът си тръгнал едва когато жената му дала 1600 лева. С част от тях си купил цигари и дрехи и се предал – като преди това я бил и й счупил телефона. А жената, която е инвалид, едва успяла да излезе на двора и да повика помощ.

Това е третото посегателство на мъжа над беззащитни старци. Хората се страхуват да замръкнат.

„Първото му влизане беше при един възрастен старец, който почина, с нож, взе му 200 лв., въобще трябва да се преосмисли целият закон за наказанията”, коментира кметът Жени Узунова пред бТВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK