32 сдружения на собствениците кандидатстват по програмата за безплатно саниране в Дупница

Кметът инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница

32 набора от документи на Сдружения на собствениците на малки жилищни сгради, които кандидатстват за финансиране по Националната програма за безплатно саниране, са подадени в Община Дупница. 

От тях 24 са обработени от специализираното звено, което сформира кметът инж. Методи Чимев от общински експерти още миналата година за работа по програмата, като документите им са изпратени в Областната администрация в Кюстендил за последваща проверка.

На другите 8 документите се подготвят в Община Дупница и след като бъдат приведени във вид, също ще бъдат изпратени в Областната управа.

Одобрение от Кюстендил с положително становище са получили документите на 4 сдружения. Община Дупница вече изпрати към банката, финансираща дейностите по безплатното саниране, искане за сключване на договори за намиращите се жилищни сгради на улиците "Иван Вазов" 59 и "Чавдар войвода" бл.18-19.

"Активността е много сериозна и това може само да ни радва. Обемът от документи и обработка е доста сериозен, но имаме отлично работещо звено. Не губим нито ден и веднага след положително становище от областния управител се предприемат последващите стъпки, за да осигурим финансиране на колкото се може повече блокове. Тази година конкуренцията ще бъде изключително сериозна в сравнение с предходната, тъй като сградният фонд, който е допустим за финансиране, е в пъти по-голям", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK