32-годишен мъж се размина с пробация след закана за убийство

Снимка: Infomreja.bg

Наказаха го и с 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото

Районен съд-Дупница, призна подсъдимия Росен И. за виновен в закана за убийство и му наложи наказания „Пробация“ за срок от 1 година и „Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа. Подсъдимият е на 32 години, живее в община Монтана, осъждан е.

Съдия Страхил Гошев го призна за виновен в това, че на 18.04.2017 година в хижа „Ловна“ се е заканил на Н.Д. с престъпление против неговата личност - с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК.

На основание чл. 144, ал. 3, във вр. чл. 55, ал.1, т. 2, б. „Б“ от НК, Съдът му налага наказание „пробация”  при следните пробационни мерки:

- Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично;

-  Задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година;

-  Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа, в рамките на 1 година.

На основание чл. 304 от НПК, Районен съд- Дупница признава за невиновен Росен И., в това че на 18.04.2017 година в хижа „Ловна“ се е заканил на Е.Б. /понастоящем / от гр. Пазарджик с престъпление против нейната личност - с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и го оправда по така повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. ал. 1 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране, в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK