Протест на ГКПП „Илинден – Ексохи“ подготвят недоволни превозвачи

Снимка: Infomreja.bg

Причината е, че пунктът остава затворен за камиони, а загубите са големи

Протест на ГКПП „Илинден – Ексохи“ подготвят превозвачите утре сутрин.

Те са недоволни от факта, че пункта е затворен за преминаването на камиони, а с всеки курс от България до Гърция през ГКПП „Кулата“ разходите се увеличават двукратно, а цената на товарите остава същата.

Протестът е подкрепен и от гръцките превозвачи, а основното искане на превозвачите е да получат аргументирани отговори, защото пунктът е затворен и защо фирмите търпят подобни икономически несгоди.

„Протестът е предвиден за утре сутрин в 7 часа, той ще бъде от българска и гръцка страна като ще се съберем пред пропускателните пунктове. Исканията ни са свързани с отварянето на пункта и най-вече преминаването на камиони през „Кулата“ без изисквания за тест, а за нас -местните превозвачи, остават единствено икономическите несгоди“, каза за ИНФОМРЕЖА Кръстьо Веселинков.

Той обясни още, че протестът ще бъде символичен, за да бъде напомнено на управляващите, че трябва да търсят решение на проблема.

Местните превозвачи са изпратили още писмо до Европейската комисия след препоръката на Комисията вътрешните граници да не се затварят.

„Ние искаме да чуем какви са основанията за това продължително затваряне на пункта“, допълни Веселинков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK