3000 протестираха в Гоце Делчев, блокираха за половин час пътя за Драма

снимки: infomreja.bg

„Кой подписа споразумение с Люси Манова да представлява протестите ни в Гоце Делчев. Тя няма нищо общо с нашите протести и ние се разграничаваме от подобно споразумение. Нашите митинги са най-чистите в цялата страна, без напрежение и без  разделения на етнически и партиен принцип. Гордея се, че не позволихме някой да дирижира действията и исканията ни. Ние протестираме срещу високите сметки за ток и срещу монополистите”, заяви на днешния митинг Мая Илиева.

Тя и хората настояха за незабавна ревизия на ДКЕВР, на ЧЕЗ, на ВиК, както и край на грабителството на банките и на мобилните оператори.

Илиева призова за съставяне на експертно правителство, което „да изкара на светло кирливите ризи на виновниците за сегашното състояние на държавата”.

Според нея някой разхвърля големи пари, за да дестабилизира държавата и призова хората да не се поддават на провокации.

„Бойко, ти сбърка. Ти говореше едно, а твоите хора по места правеха друго. Данъкът   „Живот” е най-скъп и ние затова сме по площадите. Този живот не е нашият. Цели фамилии са окупирали институциите, като че ли им са наследствени. Живот без истини не е живот. Ние се събираме по площадите, за да си кажем именно тези истини, а не да сваляме правителства и да налагаме наши. Всеки, който иска власт, трябва да   изпълнява обещанията си. Сбъркахме демокрацията и сега дойде време да изградим правилата и да ги следваме. Всички сме виновни, защото търпяхме. Аз съм горд, че  нашите протести не са белязани с кръв, защото видяхме в страната какво се случва и как се  изместиха исканията на  народа”, заяви от трибуната и земеделският производител Иван Сабахлъков.

Възрастна жена от село Ковачевица представи в стихотворна форма тегобите на българите и помоли хората да се обединят и да отстояват правата си. 

Протестът в Гоце Делчев завърши с дълго шествие, което за половин час затвори кръговото движение на международния път за Драма, Гърция. Там протестиращите пяха химна и с едноминутно мълчание и на колене почетоха паметта на Левски, Ботев, Гоце Делчев и всички български патриоти.

Следващата неделя в 11 часа на площад „Гоце Делчев” протестите продължават.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Прави сте10:03 - 25.02.2013
Не забравяйте най - големия некадърник и грешник - Тъпото резултат - три години и половина малоумна политика - комбината Шапков - Гошето съсипа много съдби в региона. Ако ГЕРБ не премине през вътрешен катарзис в областни и низови структури - зле няма да ги бъде на изборите. Цветанов огледай се на предстоящите избори с такива депутати и обкръжаваща ги компания ще бъде пълен резил.
до чудак22:18 - 24.02.2013
Прав си чудак.Цялото ръководство на ГЕРБ в Г.Делчев с малки изключения е за гонене.Един от тях нямаше смелост да застане пред хората на площада,та даже и първи напуснаха.Срам.Между тях има агенти на ДС като Капинчо и Гошо Шапков.Те и ощя няколко работят срещу ГЕРБ и за Москов.Шапков даже размахва списък за кадруване на хора от БСП.Слепи ли сте,гербаджии?
чудак21:40 - 24.02.2013
още по зле ,герб може и да няма но наркодилъри, крадци,обирджии с много пари ще си ги платят изборите и ще ги изберем мажоритарно защото не само депутатите и министрите са ни алчни и продажни но и цялото племе българско за едно кебапче и една бира се продава . Да мажоритарни избори но при патриотична нация а не при продажна като нашата . Та още по зле ще стане Сицилия .
giu20:22 - 24.02.2013
при мажоритарен избор - кой ще е от герб

FACEBOOK