3000 пяха заедно с Весна Змиянац незабравимите й хитове на традиционния панаир в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Известната сръбска изпълнителка Весна Змиянац, която е любимка и на поколения български фенове, снощи буквално взриви Гоце Делчев и региона. 

Близо двучасовият концерт, който изнесе Весна на сцената на традиционния есенен панаир в града, бе посетен от близо 3 000 ревностни фенове на голямата певица и любители на сръбската музика, които останаха прави през цялото време на концерта и изпяха заедно с Весна всичките и стари и нови хитове, текстовете на някои от които предизвикаха и сълзи.

Естествена и с неотразимия си чар, Весна Змиянац буквално разтопи събраните пред сцената й няколко поколения фенове от Гоцеделчевския край, някои от които признаха, че я виждат на живо за първи път, но пък притежават цялата й фонотека от дискове, та дори и касети.

За концерта на голямата сръбска изпълнителка снощи всички улици, граничещи с бившето военно поделение в града, в радиус около километър бяха задръстени от паркираните автомобили, пристигнали за концерта от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Банско, Разлог, Белица, Якоруда и други.

Около 3000 души според експертите, които изчисляваха посетителите на квадратен метър, бяха само правостоящите зрители, обсадили от всички страни сцената.

От рано пък стотици посетители на панаира в Гоце Делчев заеха най-стратегическите места и в полевите ресторанти, където заради изявата на сръбската хитова изпълнителка се наредиха и правостоящи.

Други пък решиха да изпитат удоволствието от изпълненията на Весна Змиянац на отрупани маси с панаирджийска скара, печени пилета и бира в изобилие за наздравиците и веселото настроение.

За поредна вечер скарите на гоцеделчевския панаир отчетоха високи обороти. “Откакто е започнал панаирът, не сме паднали от 1000 опечени на скарата ни  кебапчета и кюфтета, но тази вечер достигнахме рекорда от 2000, отделно, че заедно със скарата хората си поръчваха и печени пилета. Почти всяка вечер от началото на панаира стотици панаирджии от региона си тръгваха след приятелските наздравици и обилното похапване с чанти, пълни с кебапчета, кюфтета и печени пилета на жар за вкъщи", споделяха откровено пребитите от работа сервитьори и скараджии, които поддържаха огъня на скарите си до след полунощ.

„На морето билетчетата за люлките и различните въртележки в момента са 3 лева, а на панаира в Гоце Делчев скъпотията е тотална. За една врътка от 3 минути таксата е 5 лева,“ коментираха пък недоволни родители, които признаха, че тази година заради скъпотията са се въздържали да водят на панаира децата си повече от веднъж.

Община Гоце Делчев - основният организатор на традиционния есенен панаир, който се провежда от десетки години през септември, и този път се бе погрижила за доброто настроение на всички посетители всяка вечер свои концерти да изнасят местни изпълнители, както и гостуващи групи и певци от страната и чужбина.

Осигуреният ред по време на едноседмичното събитие също бе на ниво и не бяха допуснати драстични инциденти.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Кметицата на гърменското село Скребатно, Дани Пидева, и съпругът й заедно със свои приятели бяха сред горещите фенове на Весна на панаира в Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Пацо13:32 - 30.09.2017
Плайбека е лошо нещо. Добре е това да се уточнява предварително с изпълнителите,които се канят. Хубав панаир,но певица,която не пее,а си отваря устата само... Боги бедн бяха супер.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK