Задържаха шофьор, прелетял със 113 км през населено място

Снимка: Infomreja.bg

Хванаха и пиян таксиметров шофьор

Двама задържани при мащабна операция на полицията в Сливен срещу пияни и дрогирани водачи. Акцията е проведена вчера от служители на РУ-Сливен, и Пътна полиция по разпореждане на старши комисар Димитър Величков.

Единият задържан е таксиметров шофьор, другият е с алкохол 2,15 промила. Установен е водач, който се е движил със скорост 113 км/ч в населено място.

В рамките на 24-часовия контрол са проверени 136 автомобила и 158 лица. Извършени са проверки на таксиметрови водачи, проверявани са автомобили в районите на заведения и училища.

В 15,10 часа в кв. „Клуцохор“ е извършена проверка на 42-годишния Р.Т., водач на таксиметров автомобил. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,62 промила. Отведен е в РУ-Сливен и е задържан за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

В 22,05 часа в село Николаево е установен 45-годишният С.Г. да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол 2,15 промила. С.Г е задържан. Започнато е бързо производство.

Съставен е акт на водач, който се е движил със скорост от 113 км/ч в населено място. 51-годишният водач на лек автомобил „Мерцедес“ е превишил разрешената скорост от 50 км. в село Калояново.

В рамките на операцията за 24 часа са иззети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби, 1 за липса на застраховка Гражданска отговорност и са засечени 60 нарушения на скоростните режими.

Операциите по пътна безопасност продължават под прякото ръководство на директора на Областната дирекция на МВР в Сливен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK