3000 искат съд за делегатите, смазали от бой нападателя на Доган

Фотограф: Цветелина Белутова, Капитал

Социалната мрежа ври и кипи от коментари във връзка с вчерашния опит за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.

Съд и наказание за делегатите от ДПС, които биха 25-годишния Октай Енимехмедов искат близо 3000 души, събрали се в група във Фейсбук, която събира и подписка за това, съобщи БГНЕС.

"Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Да видим дали ще има оставки в НСО и дали онези дебелаци-дъртаци, дето скачаха по нападателя и го ритаха в главата ще бъдат наказани. Щото нали ако сме правова държава това си е насилие и произвол. Има си закони, нека нападателят да бъде съден, но не и пребиван от бой на обществено място", пишат разгневени в социалната мрежа.

За подписката за повдигане на обвинение на "делегатите" пребили похитителя, крещейки "убийте го" са се подписали много хора. Ето какво още пише в подписката: "Бихме искали нашето мнение да бъде чуто и да бъдат взети адекватни, спрямо законовата уредба на Република България мерки. Всички ние осъждаме действията на извършителя Октай Енимехмедов, но правим същото и с предприетите действия от делегатите от ДПС, поради което смятаме, че на същите тези лица трябва да бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата да се самосезира. На мнение сме, че нанасяне на побой, върху когото и да е български гражданин от хора, които самият той е избрал като етикет на моралните и обществени догми, е напълно недопустимо в едно правово, демократично общество, за каквото смятаме нашето през 2013 год. Прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед Доган: да се гледат записите; да се разпознаят лицата; да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място; справедлив процес". В подписката има събрани вече над 1000 подписа.

Групата изобилства и от коментари по въпроса: "Я да видим. Ще допуснем ли хора, които публично стъпкаха всякакви норми, направиха всичко по силите си, за да убият в ефир човешко същество паднало на земята да продължат да се разпореждат със съдбините на Родината ни? Какъв пример тее дадоха днес на вашите деца? Вън ДПС от политическия живот на България!"; Смешна роля в ниско бюджетна комдия. Има и петиция "Доган вън от българския парламент".

Фейсбук изобилства и от снимки – карикатури на опита за покушение над Доган. На едно място Доган е изобразен като Дарт Вейдър от "Междузвездни войни", от чиито ръце излизат мълнии срещу похитител, който държи воден пистолет.

Има и коментари от рода на: "Днес бе извършен атентат срещу Октай Енимехмедов, който има неблагоразумието да влезе в схема на Доган"; "Цветанов веднага да арестува всичките, които биха момчето! Нали искате демокрация? Това в демокрацията се нарича саморазправа и подлежи на съд и затвор... като прибавим и телесните повреди няма да минете условно!;

"Сега разбирам каква гадна каша ще забърка тоя фарс: по света се завъртя, че това е българи срещу турци... той няма визия на турчин /може би неслучайно/...и се завика за омраза - мислехме ни в клин ни в ръкав..., а то имало защо, просто скалъпиха послание, което да им послужи", пише друга възмутена гражданка. Също има и коментари като: "Полицаите не смеят да бият пред свидетели, а българските депутати биха пред цял свят! Ако няма наказани, значи всички са слепи". /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

имам09:27 - 22.01.2013
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО БЕШЕ БЪЛГАРИН КАК ЩЯХА ДА ГО ЛИНЧУВАТ ТЕЗИ !!!!!! ЗА ХУЛИГАНСКО ТРЯБВАТ ДА ГИ СЪДЯТ И ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДА УЧАСТВАТ В ПОЛИТИКАТА. А ПОМАЦИТЕ КАТО СЕ ЧУСТВАТ ТУРЦИ ДА СИ ХОДЯТ.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK