300 лв. глоба за баща, чието непълнолетно дете в 3 през нощта закусва в пицария в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев потвърди глоба от 300 лева за баща на непълнолетно дете, открито посред нощ в пицария.

Производството по въпросното дело е образувано след постъпила жалба от Г. И. Г. от Гоце Делчев против наказателно постановление на директора на ОДМВР-Благоеввград.

С него жалбоподателят е санкциониран за това, че на 19. февруари тази година, около 03.00 часа, на улица "Търговска" в Гоце Делчев, не е придружавал непълнолетния си син И. Г. Г. след 22.00 часа на обществено място и че не е осигурил друго пълнолетно лице, което да бъде с него в късния час.

Същата нощ, около 03.00 часа, служител на РУ-Гоце Делчев, уведомил и двата дежурни полицейски патрула, че група младежи унищожава общинска собственост - кошчета за боклук, по улица "Търговска" в града. Пристигналите на място униформени заловили буйните момчета и ги отвели в полицейското управление.

При проведения разпит синът на жалбоподателя заявил, че на посочената дата с разрешение от своя родител е излязъл от дома си сам след 22 часа. Посетил местна дискотека и към 3 часа сутринта се отправил със свои приятели към близка пицария, където да закуси. Именно там младежите били спипани от органите на реда.

На място били извикани родителите на децата, както и инспектор от Детска педагогическа стая. С оглед на констатираните нарушения полицай Караджов, в присъствието на колегите си и бащата на непълнолетния И. Г. Г., издал наказателно постановление, с което на родителя е наложена глоба от 300 лева съгласно чл. 45, ал. 3 от Закона за закрила на детето.

На база събраните по делото писмени и устни доказателства гоцеделчевските магистрати потвърдиха, че жалващият се баща е извършил въпросните нарушения и определиха като законосъобразно издаденото наказателно постановление в пълната му цялост.

Решението на съда в Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK