30 дружинки от Кюстендил, Трекляно и Невестино в готовност за лов на пернати

Снимка: Infomreja.bg

Ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гугутка, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина започва на 12-ти август /събота/. 30 дружинки от общините Кюстендил, Трекляно и Невестино към Ловно – рибарско дружество „Елен“ – Кюстендил с 2200 ловци, от които 20 жени са в готовност за ловуване. „Раздали сме указания и разрешителни за лов на председателите на дружинките, проведени са и събрания, направен е задължителен инструктаж.

Ловците чакат с нетърпение старта на ловния сезон на пернати, а откриването на повечето места, където имаме дружинки е тържествено“, каза за ИНФОМРЕЖА Венко Калинчев – ръководител по лова в ЛРД „Елен“ с близо 40 годишен стаж зад гърба си.

Забранено е участието в лова на лица, употребили алкохол и наркотични вещества. Ловуващ с концентрация на алкохол над 0,5 на хиляда или наркотични или упойващи вещества, се наказва с глоба от 200 до 2000 лева.

Забранено е също така използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, мрежи, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки. Най-многобройни на територията на ЛРД „Елен“ са дружинките на Коняво, Лозно, Раково и Долно Кобиле.

Кюстендилското дружерство с председател д-р Георги Попов е най-голямото в страната по численост и площ. Създадено е през далечната 1893 година от 26 човека с председател Иван Зафиров. 

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK