30 безработни с грижа за 60 лица в нужда по проект на Община Разлог

снимка: Община Разлог

В Разлог стартира проект “Грижа в семейна среда”, чрез който ще се предоставят социалните услуги „Домашен санитар” и „Детегледач” в Звено за услуги в домашна среда към Общинско предприятие „Домашен социален патронаж” гр. Разлог

Проектът е финансиран на 100% от Европейския съюз и е на стойност 206 237 лева. Продължителността е 14 месеца, като през 12 от тях реално ще работи социалната услуга. Записванията на желаещите лица започна на 22.02.2013г. и ще приключи на 31 март.

„Това е поредният социален проект за нашата община. Оценяваме значимостта на тези проекти за хората. Местното население директно ще почувства средствата предоставени от ЕС. Общо 30 безработни лица ще се включат към този проект, като те ще обслужват 60 лица в нужда”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Единият вид предоставени  почасови услуги  в рамките на проекта са за лична помощ на нуждаещите се лица, които се изразяват в помощ за поддържане на лична хигиена, помощ при хранене, помощ при вземане на лекарства, предписани от лекар, придружаване до учебна или детско заведение, болнично заведение и др. ще бъдат предоставяни от 10 броя „детегледачи”. Другият вид почасови социални услуги, които ще бъдат предоставяни по проекта от 20 броя „домашни санитари” са свързани с комунално-битови дейности като пазаруване, поддържане на хигиената в жилищното помещение, извършване на дребни битови ремонти, административни услуги и плащания.

Потребителите на изброените услуги ще бъдат лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване, за деца и възрастни хора от община Разлог. Общият брой потребители, които ще ползват почасовите социални услуги по проекта е 60 лица.

Проектът “Грижа в семейна среда”, който община Разлог спечели е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK