Каква е вредата от наркотиците разясниха експерти пред учениците от РПГ

Снимка: РПГ

Инспектор Петьо Петков, сектор "Наркотици" към СДВР, съвместно със служители от Детска педагогическа стая към РУ-Разлог, изнесоха лекция на учениците от VIII клас от Разложката професионална гимназия на тема „Наркотици - видове, употреба, вреда“.

По темата бяха разяснени характеристиката и въздействието на наркотиците върху човешкия организъм и класификацията на наркотиците.

Инспекторът запозна учениците с въпросите защо се започва вземане на наркотични вещества и докъде се стига при употребата им, стадиите при наркоманите и как се разпознават, контролът върху наркотиците, органите, занимаващи се с наркоманията и наркотрафика, както и лечението и рехабилитацията.

Също така бяха изнесени лекции и пред учениците от XX, XIX и XII клас на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ и сборна група от всички класове на ПГ по МСС. 

В малката зала на читалище „15 септември 1903-1909 г.“- Разлог, се проведе среща с директори, учители, родители, психолози и обществени възпитатели.

По темата бяха разяснени характеристиката и въздействието на наркотиците върху човешкия организъм и класификацията на наркотиците. Инспекторът запозна учениците и възрастните с въпросите защо се започва вземане на наркотични вещества и докъде се стига при употребата им.

Той предостави подробна информация за най-новите наркотични вещества, като амфетамини, метаамфетамини, различни видове екстази и други. Инспектор Петков разказа подробно кои са стадиите при наркоманите и как се разпознават, за контролът върху наркотиците, органите, занимаващи се с наркоманията и наркотрафика, както и лечението и рехабилитацията, а също така и при нужда къде да се потърси адекватна помощ.

Подобни лекции бяха представени и пред ученици от училища в Банско, Добринище и с. Места.

По време на лекциите бе отчетено, че само през изминалата година са регистрирани около 300 вида нови наркотични вещества от всички групи.

 

Снимка: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK