Разкриват 58 пункта за изкупуване на череши в община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Берачите с работно време от 7 до 20 часа

58 пункта за изкупуване на череши ще приемат продукцията на местните овощари през тазгодишната кампания. Това става ясно от заповед на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, с която са обособени местата за изкупуване на сладкия плод.

Броят на пунктовете в град Кюстендил е 9, а останалите са разположени в малките населени места, където се намират насажденията с череши.

Брането на череши ще се извършва от 7 до 20 часа, а самото изкупуване по пунктовете ще продължава до 22 часа. Изкупуването на плодовете ще става само срещу предоставен документ за собственост, като превозването на продукцията ще се извършва с приемно-предавателен протокол.

Отделно от това при наемане на берачите, собствениците или ползвателите на масиви, са задължени да осигурят техен представител, който да ги придвижва от и до изходния пункт в началото и края на работния ден, при строго спазване на всички мерки за безопасност.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, от началото на този месец стартира специализирана полицейска операция, която е свързана с охраната на масивите по села. В средата на този месец се очаква в охранителните мероприятия да се включат и екипи на жандармерията.

Към този момент очакваната изкупна цена на черешите е да стартира от 80-90 ст. за кг., като в момента се берат предимно ранни сортове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK