3 месеца без книжка, пробация и 100 часа безвъзмезден труд за мъж от Мусомища, шофирал с 1,60 промила алкохол

Районен съд - Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Гоце Делчев наказа заловения да шофира с 1.60 промила алкохол водач от гоцеделчевското село Мусомища - Цветан Георгиев Христов, с отнемане на документите за правоуправление за срок от 3 месеца, 100 часа безвъзмезден труд и пробация, която заменя по-строгото наказание "лишаване от свобода".

Магистратите в Гоце Делчев наложиха наказанието на Цветан Христов, което е на основание чл. 343 във вр. с чл. 37, ал.1 т.7 от НК, след като одобриха постигнатото споразумение между прокуратурта и адвоката на Христов. Така бе прекратено наказателното производство срещу обвиняемия и мярката му за неотклонение "подписка".

Цветан Христов от село Мусомища бе изправен пред съда след образувано срещу него досъдебно производство за това, че на 16 септември тази година около 02,35 часа по улица „Сливница“ в Гоце Делчев е управлявал лек автомобил „Мерцедес 190Е”, собственост на неговия съселянин А.Ф., с концентрация на алкохол в кръвта 1.60 промила.

Съдийският състав осъди обвиняемия Цветан Христов да заплати разноските по досъдебното производство в размер на 45 лева по сметката на ОДМВР - Благоевград, както и държавната такса от 5 лева за издаване на изпълнителен лист.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK