3-ма от болните с коронавирус са от община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Изписват нови 2-ма пациенти от кюстендилската болница

3 са новите случаи на заразени с коронавирус в община Кюстендил. Към момента те не са диспансеризирани и не са контактни на досега известните лица. Новите случаи са подадени от личните лекари, което означава и отново повод за тревога. Разширяват се възможните източници на COVID – 19, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Днес нови 2-ма пациенти ще бъдат изписани от кюстендилската болница. Те са с подобрено общо състояние и съвсем символична находка. Предстои в здравното заведение да бъде приет един човек от малко населено място от съседна община, тъй като състоянието му е влошено.

5-ма души ще останат на болнично лечение към този момент, обяви още градоначалникът.

„Знаете вече, че от 9.30 до 18.30 часа ще могат да бъдат използвани парковете. За лесопарк „Хисарлъка е най-лесно. Изкачването започва от стадион „Осогово“ и горе на Крепостната стена тръгвате към зоопарка в посока Бохемия.

По-малко от 2% от българското население е имал среща с коронавирус, виждаме какво е натоварването към този момент, екипите работят под постоянно напрежение и стрес. Затова нека всеки, който излезе да знае, че върви към сериозен риск към здравето на себе си и околните. Тези, които имат дворове, много моля, нека си останат в тях. Нека се възползват от тази мярка само хората с малки деца, които са били дълго време затворени в апартаменти“, призова още кметът Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK