3 години затвор за шофьора, причинил смъртта на кюстендилските полицаи Венцислав Доганов и Йордан Ашиков

На малката снимка: Венцислав Доганов

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е получена за изпълнение по делегация присъдата на Сливенския окръжен съд, с която шофьорът Емил Ангелов е признат за виновен за катастрофа на автомагистрала „Тракия“.  

На 14.05.2015 г. осъденият Ангелов управлявал автомобил марка „Мерцедес“, регистриран на РД „Гранична полиция“ – Кюстендил, по автомагистрала „Тракия“, в района на Нова Загора в посока София.

Той нарушил правилата за движението по пътищата, в резултат на което предизвикал пътно-транспортно произшествие с движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, собственост на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Вследствие на катастрофата била причинена смъртта на двамата гранични полицаи от Кюстендил - 46-годишния Венцислав Доганов и 35-годишния Йордан Ашиков, които пътували в управляваната от Ангелов кола, а третият получил средна телесна повреда.

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Бургаския апелативен съд, с която на подсъдимия Ангелов е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“, което той да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Осъденият е задържан от служителите на съдебна охрана и е приведен в затвора в Бобов дол.

Венцислав Доганов е бил дългогодишен граничен полицай. Семеен, с две деца - момче и момиче. Съвсем наскоро е трябвало да излезе в пенсия. 35-годишният Йордан Ашиков е имал дъщеря. 

 

Снимка: Infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK