6 деца получават стипендии от Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Във втората годишната сесия за събиране на документи са кандидатствали общо 16 деца и младежи

Комисия от общински съветници и експерти от общинската aдминистрация определи децата, които ще получат стипендии от Община Дупница за постиженията си в национални и международни конкурси и състезания.

Във втората годишната сесия за събиране на документи са кандидатствали общо 16 деца и младежи, като двама от тях не са допуснати, тъй като съгласно приетата Наредбата, всеки кандидат има право на одобрение на само на една стипендия в рамките на годината. В област "Спорт" има двама стипендианти - 13-годишната Калия Палакарска и 11-годишната Рая Орманкова.

Двете девойки са спечелили първи места в национални състезания по художествена гимнастика. В област “Наука и техника” стипендии получават 16-годишния Калин Ранов за добрите му резултати в конкурси по английски език и история и 9-годишният Кристиян Тодоров за постиженията му във форуми по математика.

Еднократно финансово стимулиране в размер на една минимална работна заплата ще получи 9-годишния Баян Илиев с международни отличия по математика, както и за 18-годишната Николет Костова с международни отличия в турнири по таекуондо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK