Радомир разрешава проблема с приюта за кучета в село Владимир

Снимка: Община Радомир

Извършват съвместен оглед на земеделски земи

Община Радомир изпрати писмо до Аделина Александрова, която отглежда кучета в нерегистриран приют в село Владимир, да се яви за съвместен оглед на подходящи терени – земеделски земи. Касае се за земеделски земи – 9 и 10 категория, отдалечени от населени места, които могат да бъдат предоставени на г-жа Александрова, при желание от нейна страна, с цел изграждане на регистриран обект за отглеждане на кучета, съгласно изискванията на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Поканата за съвместен оглед от страна на община Радомир идва след проведената в края на юни кръгла маса, посветена на проблемите с бездомните кучета, отглеждани от нея в обекта в село Владимир. По време на срещата, г-жа Александрова изрази устно съгласието си да бъде направен оглед на подходящи терени от нейна страна, като добави, че е имала желание това да се случи и по-рано, признавайки обаче, че до този момент не е депозирала в писмен вид такова искане в деловодството на община Радомир. Ето защо, община Радомир изпрати покана до собственика на обекта да се яви в удобно за нея време в сградата на общината, за да се запознае с местоположението на предложените имоти, като по този начин потвърди заявените от нея намерения в тази насока по време на срещата.

Имотите могат да бъдат предоставени на г-жа Александрова безвъзмездно след решение на Общински съвет - Радомир за срок от 10 години, или да бъдат закупени от нея, след провеждането на публична тръжна процедура.

Общинското ръководство се надява г-жа Александрова да застане зад думите си и да приеме предложението, като изгради обект, отговарящ на законовите изисквания на някой от предложените й терени. По този начин ще бъде разрешен проблемът на жителите на село Владимир, като в същото време ще бъдат осигурени и добри условия за отглеждането на кучетата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK