Община Радомир организира кръгла маса за бездомните кучета

Снимка: Община Радомир

Тя ще се проведе на 24 юни от 14 часа в сградата на Общината

Във връзка с проблемите с безстопанствените кучета, община Радомир организира кръгла маса с участието на местната власт, Областна дирекция по безопасност на храните – Перник, както и ветеринарни лекари. Събитието ще се проведе на 24.06 /сряда/ от 14:00 часа в сградата на община Радомир. Специално поканени на срещата са неправителствени организации, ангажирани с проблемите на безстопанствените кучета и тяхното хуманно отглеждане.

Целта на форума е да се дискутират варианти за привеждане в съответствие със закона на съществуващите обекти за отглеждане на безстопанствени кучета на територията на общината.  

По време на дискусията, на собственика на обекта в село Владимир, където се отглеждат бездомни кучета, ще бъде предложен съвместен преглед на подходящи терени, където може безпрепятствено да се извършва подобна дейност.

Местната власт иска проблемът с кучетата в село Владимир да бъде решен по мирен и хуманен за животните начин. Община Радомир разчита на компетентността и авторитета на неправителствените организации, за да може кучетата от село Владимир да намерят своя дом на друго място, или да бъде популяризирана възможността за осиновяването им от широк кръг лица.

По този начин ще се балансират обществените интереси, свързани със спазване на законовите процедури за отглеждането на животните, осигуряване на здраве и спокойствие на жителите на населеното място, като в същото време се гарантират и принципите, свързани с гарантиране на хуманното отношение към животните и възможността да им бъдат осигурени благоприятни за тяхното развитие условия на живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK