Разследват сигнал за агресивни кучета в двора на бившия басейн "Мария Луиза"

Източник: bg.wikipedia.org

Кучетата от породата "Кане Корсо" нападнали и убили домашно куче

Под надзора на Софийска районна прокуратура се извършва проверка по сигнал за отглеждани агресивни кучета в двора на бившия плувен басейн „Мария Луиза“. Преписката е образувана по материали, изпратени от 01 РУ – СДВР.

В тях се посочва, че на 08.03.2020 г. в гр. София лицето Г. П. разхожда кучето си порода „Бордър Коли“ в парк „Борисова градина“, в близост до бившия плувен басейн „Мария Луиза“. То било пуснато да се движи свободно, без повод. По време на разходката животното влязло в двора на плувния комплекс, където било нападнато и убито от намиращите се там две кучета, порода „Кане Корсо“.

По преписката незабавно е постановено извършването на проверка, която да установи нарушена ли е целостта на оградното съоръжение, а на собственика на двете кучета е разпоредено да предостави документи за регистрация на животните. Указано е да се провери как се отглеждат те и дали условията отговарят на изискванията по Закона за защита на животните и на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Следва да се установи и дали собственикът на животните е изпълнил задълженията си да не допуска те сами да напускат мястото на отглеждане,  да навлизат в чужда собственост или на обществени места, както и да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучетата на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота и здравето на хора и животни.

Предстои да бъдат снети обяснения от всички запознати със случая лица, сред които управителят и изпълнителният директор на бившия плувен басейн „Мария Луиза“, както и представители на общинското предприятие „Екоравновесие“.

След приключване на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление и следва ли да бъде образувано досъдебно производство.

                          

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK