3 070 книги в пепелта на читалището в Скребатно!

Снимки:Краси Старев

Тази нощ в село Скребатно, община Гърмен, изгоря 100-годишно здание.

На 19-и февруари то щеше да закръгли точно един век съществование.

Това е двуетажната сграда, в която се намираше читалището, кметството, хранителен магазин и заведение. Човешки жертви няма, но материалните щети са големи.

За съжаление в пожара са изпепелени и 3 070 книги. Творби на българските класици, които са вдъхвали грамотност и знание на всеки ученик в селото.

Пожарът е потушен от два екипа на РСПБЗН – Гоце Делчев. Все още една от пожарните коли е в района на произшествието. В момента опасните стени вече са бутнати. Има готовност да започне извозването на тухлите и гредите, така че малко по малко теренът да се разчисти.

Причините за огнената стихия засега не са известни. Кметът на селото, госпожа Даниела Пидева, се надява утрешният ден да хвърли повече светлина по този въпрос.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Манчо Панюков16:03 - 10.01.2019
Да не се оправдават с моя комин,а да отговорят за разхвърлените токови кабели по тавана на кметството.
Скребатно15:59 - 10.01.2019
Полицията да провери имаше ли разрешително за ремонта на покрива на кметството и приет ли е този ремонт от общината.Кой отговаряше за ел.инсталацията при ремонта.Струва ми се ,че дебренската стара мома и Амзов пак намазаха филиите и заради алчността им, ни изгоряха сградите.
До Манчо15:56 - 10.01.2019
Вярно тази кучка е виновна,нейната мамица.От както дойде на власт само лошотии.Изгоря ни гордостта,пътя не чисти,към бедните не се завърта.Изобщо избрахме си някакъв изрод,който есента трябва да наврем в миша дупка.Амин
Манчо Панюков18:23 - 09.01.2019
Най грозния и долен народ се намира в Скребатно!Само за грозен дивеч са.....

FACEBOOK