295 собственици на частни горски имоти искат да ги продадат на ЮЗДП

Снимка: Infomreja.bg

На 15 януари изтече крайният срок за прием на документи

Общо 295 заявления за закупуване на частни горски имоти са постъпили в Югозападното държавно предприятие и териториалните му поделения. Това е с близо 1/3 повече от броя на подадените заявления при първата кампания на МЗХГ през 2016 г.

На 15 януари т.г. изтече крайният срок за прием на документи във втората подобна процедура. Най-голям е интересът за продажба на частни гори, попадащи на територията на държавните горски стопанства в София, Тетевен, Невестино, Сливница, Кюстендил, Благоевград, Костенец, Дупница и др.

Целта на кампанията, която стартира на 1 октомври м.г., е комасация на терените и по-добро стопанисване на горите, тъй като най-тежките нарушения и незаконни сечи се извършват предимно в частни имоти. Общата площ на поземлените имоти, които могат да бъдат предложени от един и същ собственик за закупуване, не може да надхвърля 50 дка в рамките на една процедура.

Разглеждането на приложените към заявленията документи, оценяването и класирането на поземлените имоти, посочени в тях, предстои да бъде извършено на три етапа в предвидения двумесечен срок от комисия, определена със заповед на директора на ЮЗДП.

 

КОМЕНТАРИ

Кобра1101:46 - 22.01.2020
Елементарен въпрос към шефа на юздп, др. Дамянов? На територията на длс дикчан, в м. Дикчан агента на комунистическите тайни репресивни служби ,,ленко,, румен арнаудов малограмотен шибаняк с осми клас притежава 4,497дка земеделска земя в отд.91-2 ( фуражен склад), към него момент той притежава в дгт 14,497дка ,( или някой от вас със или без умисъл му подари 10дка гора която изсече и продаде за собствена сметка) сега този измамник, този кучи червен боклук пожелае да ви продаде собтвената ви гора или дгт вие на каква цена бихте му я купили, за да го подпомогнете защото той е ваш червен брат, десетки са случайте в длс дикчан като този, бих искал да ви задам риторичен въпрос, как се сменят директори, горски и т. н. без да са отразили тези аномалий във констативния протокол без съответната дгт да е законно изключена от дгф, ще се радваме др. дамянов на компетентния ви отговор по случая .
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK