МВР: Не са допуснати тежки инциденти с пироизделия

Снимка: Infomreja.bg

5643 проверки по линия на контрола на общоопасните средства са направени от силите на реда в редица тържища, пазари и търговски обекти по време на Коледните и Новогодишните празници.

Основните цели на инспекциите бяха да не се допусне продажбата на пиротехнически изделия (ПИ) без издадени полицейски разрешения за търговия, да се предотврати търговията с видимо повредени пироизделия и продажбата на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години и на категория 3 - на лица под 18 години. 

В хода на проверките са образувани пет досъдебни производства за установена търговска дейност без надлежно разрешение – три на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, и две, на територията на ОДМВР – Ловеч. Констатирани са 30 нарушения, за които са съставени АУАН, от които 26, за нерегламентирана търговска дейност и 4, за неправомерна употреба на ПИ.

Униформените са издали 931 полицейски разпореждания, 1854 предупреждения и 180 уведомителни писма.

3649 е общият брой на иззетите пиротехнически изделия.

Според обобщените данни на сектор Контрол на общоопасните средства в Главната дирекция „Национална полиция“ на територията на цялата страна по време на празниците са констатирани 16 произшествия с пиротехнически изделия, при които са ранени 19 души. В резултат на предприетата превантивна работа не са допуснати тежки инциденти.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK